Natuur & cultuur
Tips van onze parkmanager
  • Kom een keer kijken in één van de oudste panden (anno 1484) van Sneek, waar al 151 jaar de drank Weduwe Joustra Beerenburg wordt gemaakt. Geniet niet alleen van de sfeer, maar uiteraard ook van de Beerenburg, die toch écht lekkerder smaakt als je zelf in Sneek bent geweest. Wil je ook een bezoek brengen aan de distilleerderij, dan moet je van tevoren even een afspraak maken.
  • Volg een deel van de Elfstedentochtroute per auto, fiets of boot! Ons park biedt de ideale uitvalsbasis; Sneek is immers één van de Friesche Elfsteden. Niet alleen is het één van de Elfsteden, Sneek ligt vrij centraal! Vanaf hier kun je uitstapjes maken naar o.a. IJlst, Bolsward, Sloten, Balk, Hindeloopen en Stavoren. Informeer bij onze receptie naar (een deel van) de route!
  • Gaasterland hoort bij Friesland, maar die indruk wekt het niet meteen. De zachte glooiingen, kliffen, uitgestrekte loofbossen pal aan de kust en vergezichten over het IJsselmeer maken dit tot een bijzonder stukje Nederland. Net als de rest van de provincie heeft Gaasterland water en uitgestrekte weilanden, maar ook houtsingels, intieme oude hakhoutbossen, slingerende beekjes en zelfs kliffen. Er leven reeën, ganzen en dassen. In de Wyldemerk – een idyllische plas in de bossen – vind je zoveel bijzondere libellen dat het tot Nederlands eerste officiële libellenreservaat is uitgeroepen. Deze omgeving is zeer geschikt voor fietsers en wandelaars.
  • Ontdek de kracht van stoom en bezoek het grootste, nog werkende, stoomgemaal ter wereld! Nog steeds zorgt het monumentale gemaal, in Lemmer, (uit 1920) bij hoge waterstanden voor droge voeten in Friesland. Het  gemaal pompt dan maar liefst vier miljoen liter per minuut vanuit de Friese boezem naar het IJsselmeer. In het bezoekerscentrum is voor scholieren en ouders met kinderen een speurtocht uitgezet. Op speciale dagen wordt het gemaal in werking gezet!
  • Ontdek de omgeving van ‘ons’ Sneekermeer! Per boot, op de fiets of te voet! Onderweg vind je lekkere koffie- en lunchstops.
  • In de kerk van Wiuwert bevinden zich in de grafkelder 4 mummies. De mummies herinneren ons aan de rijke historie van de Walta's en de Labadisten.  De tentoonstelling "Wat bewoog de Labadisten" in de kerk geeft hier informatie over. Vanaf april tot eind oktober is de kerk open voor bezichtiging (zondag gesloten). Durf je een kijkje te nemen….?In het hart van Friesland, in de driehoek tussen Leeuwarden, Heerenveen en Drachten, ligt het bijna 2.300 ha grote laagveenmoeras De Alde Feanen. Een zeer afwisselend landschap bestaande uit meren, petgaten, rietlanden, ruigten, struwelen en moerasbossen. Ga Je op pad in De Alde Feanen? Start je bezoek bij het bezoekerscentrum voor informatie over de recreatieve mogelijkheden in de omgeving. Er zijn vaar-, kano-, wandel-, en fietsroutes verkrijgbaar. Voor kinderen is er uitdagend onderzoeksmateriaal te leen waarmee ze op een avontuurlijke manier het gebied leren kennen. In de doe- en beleeftuin kunnen ze lekker spelen en ontdekken, terwijl ouders en begeleiders rustig genieten van de omgeving.
  • Neem een kijkje in de lang vervlogen tijden van zeilschippers! Het Skûtsjesmuseum in Eernewoude laat alles zien van het skûtsje: een houten of stalen Friese boot. Proef de visserssfeer bij de ontvangst in de gezellige schipperskroeg en ervaar de krappe ruimte aan boord van een skûtsje. In de nagebouwde roef proef, ruik en voel je het oude vissersleven. Buiten het museum liggen de skûtsjes al op je te wachten. Alle hens aan dek en varen maar!
  • Het Verzetsmuseum in Leeuwarden is onlangs geheel vernieuwd. Op de tweede verdieping van het Fries Museum zijn acht persoonlijke verhalen van Friezen te lezen. Hoe werd de Tweede Wereldoorlog in deze provincie beleefd? Het museum vertelt het verhaal en beheert een collectie van ruim 100.000 objecten.
  • Het oudste sportmuseum van Nederland is helemaal gericht op de Friese sport kaatsen, en wel in ‘Kaats-stad Franeker’. Naast leuke anekdotes en speluitleg krijg je de mogelijkheid het zelf ook eens te proberen.
Contactgegevens
Wij zijn momenteel niet bereikbaar Neem contact op met het Contact Center. Wij zijn maandag t/m vrijdag van 9.00 - 21.00 uur en in het weekend van 9.00 - 18.00 uur bereikbaar op ons telefoonnummer.
Ik bel vanuit:
+31 85-0400 700
Bel mij terug:
Stuur een e-mail
Antwoord binnen 1 werkdag Stuur een e-mail