Sportief & avontuur
In de omgeving
  • Als je sportief bent en van avontuur houdt kun je gaan suppen in Sneek. Een sup is een soort surfboard waar je op staat, waarbij je dus zelf eigenlijk aan het zeil staat. Met een peddel beweeg je je voort. Doordat de boarden vrij breed zijn, zijn ze erg stabiel en kun je er makkelijk op blijven staan. Suppen is zelfs met het gezin of met de hele familie gegarandeerd een leuk middagje actief bezig zijn!
  • De Stolp in Sneek heeft twee klimwanden van ieder zeven meter hoog. Op de klimwanden zijn er meer dan 20 routes, elk herkenbaar aan een kleur. Er zijn routes beschikbaar voor verschillende niveau’s. Klimmen is een sportief en origineel idee voor een uitje. Niet iedereen hoeft mee te doen, je kunt er ook voor kiezen om te gaan te kijken naar de klimmers.
  • de Stolp heeft naast klimwanden, ook een bowlingscentrum er zijn verschillende leuke arrangementen te boeken.
  • Een dag skûtsjesilen op het Sneekermeer op een authentiek skûtsje? Met een ervaren, schipper zeilen jullie als het even kan met de wind mee het Sneekermeer op. Wie zin heeft om mee te helpen bij het hijsen van de enorme zeilen en bij het overstag gaan, is van harte uitgenodigd om de handen uit de mouwen te steken. Liever luieren en genieten? Dat kan ook prima aan boord. Skûtsjesilen kan ook gecombineerd worden met fierljeppen. Er zijn skûtsjes voor maximaal 12 of maximaal 20 personen. 
  • Het is eventjes rijden vanaf ons park, maar dan heb je ook wat. Vanaf Lauwersoog kun je met een echte reddingsboot een tocht maken over de waddenzee. Beleef de snelheid van een echte rescueboot, met de zulte lucht door de haren en zoute spetters op het gezicht!
  • Ontdek het Friese landschap per…. Solex, ook erg geschikt als groepsuitje! Er zijn verschillende bedrijven die solexen verhuren. Je kunt natuurlijk in je eigen kleding een tochtje maken, maar nog leuker is om volledig in stijl met lange leren jas en helm op te gassen! Zeker een aanrader!
  • Naast de standaard watersport activiteiten zoals varen en surfen, is het IJsselmeer ook uitermate geschikt voor de spectaculaire sport Kitesurfen. Makkum is een ideale plaats om te leren kitesurfen omdat het water van het IJsselmeer tot ver uit de kust kniediep is. Ben je een geoefende kitesurfer? Vanaf april t/m oktober is de kitesurfspot open.

      


Contactgegevens
Wij zijn momenteel niet bereikbaar Neem contact op met het Contact Center. Wij zijn maandag t/m vrijdag van 9.00 - 21.00 uur en in het weekend van 9.00 - 18.00 uur bereikbaar op ons telefoonnummer.
Ik bel vanuit:
+31 85-0400 700
Bel mij terug:
Stuur een e-mail
Antwoord binnen 1 werkdag Stuur een e-mail