Supervakantie met kids
Uitstapjes met kinderen
  • Wil je een dagje Friesland-van-vroeger beleven? Bezoek dan samen met je vrienden of familie het Fries Belevingsdorp Aldfears Erf Route in Allingawier en ervaar hoe de mensen vroeger leefden en werkten. Geniet van de heerlijke geur van versgebakken drabbelkoeken in bakkerij ‘De Soete Inval’, of bezoek de historisch ingerichte boerderijen en andere panden. En kijk! Daar vaart zo’n prachtige Friese skûtsje, het doet je verlangen naar een tocht op het water tussen de landerijen. Ook dát kan: heerlijk uitwaaien in een bootje op de Friese wateren!
  • Leer de boerderijdieren kennen op Kinderboerderij Sneek. Kijken, ruiken, aaien en soms knuffelen. Naast het aaien en knuffelen van dieren, kun je hier nog veel meer beleven. Er is een speeltuin met diverse speeltoestellen waaronder een kabelbaan, waterfietsen en een springkussen. Je kunt er ook voor kiezen om gewoon lekker samen te gaan vlotvaren.
  • De Naturij is het leukste dagje uit voor kinderen van 0 t/m 12 jaar! Weer of geen weer, bij De Naturij kun je ook lekker binnen spelen! Het is een uniek natuur- en recreatiegebied, van maar liefst 7 ha. Groot, aan de rand van Drachten. De kinderboerderij is eenvoudig te bereiken via de A7 Heerenveen-Groningen. Het is een mooie, zeer ruim opgezette kinderboerderij met een grote verscheidenheid aan dieren. Op de bokkenbistro kunnen de kinderen samen met de geitjes lekker klimmen en klauteren. Verder is er; minigolf, een huifkartocht, een natuurwandelpad en het vivarium! Zeker een aanrader!
  • Het Blote Voetenpad is natuurlijk het leukste op blote voeten. Vies worden mag hier en moet zelfs, soms is er door de modder geen ontkomen meer aan. Onderweg is er van alles te doen en te zien. Het pad is 1,4 km lang, heen en terug lopen is 2,8 kilometer. Een extra setje kleding voor kinderen is geen overbodige luxe.
  • Maak zeehondentochten en bezoek zelfs een zandplaat! Maak het mee bij Nationaal Park Lauwersmeer in Lauwersoog! Een tip; Draag kleding en schoenen die vies mogen worden!
  • Het bouwen van hutten is natuurlijk de belangrijkste activiteit in het spijkerdorp in Drachten. Voor de jongens en meisjes is niks mooier en leuker dan het bedenken en later zelf bouwen van een eigen hut. Naast het bouwen van hutten is er ook een leuke speeltuin! Deze activiteit is ook geschikt voor kinderen met een handicap.
  • Pitch & Put golf is een actief en gezellig familie-uitje in Leeuwarden. Van oma tot en met de kleinkinderen; iedereen kan meedoen.
  • Op IJsboerderij de Buterkamp in Oudemirdum wordt boerenroomijs gemaakt waarvan je op het terras heerlijk kunt genieten. Verder mag je in de stal en bij de melkrobot kijken. Wil je daarna nog wat energie kwijt? Dan kun je meedoen met een rondje klompengolf door het land.
  • Activiteitenboerderij Fjouwerhusterpleats in Rohel is een melkveehoudersbedrijf waar je kunt meekijken. Daarnaast zijn er verschillende leuke activiteiten zoals een maïsdoolhof, bikkelboercompetitie, Greidegolf (boerengolf), levend tafelvoetbal, kanovaren of op stap met de fietsbus. Verder vind je hier meer dan 500 m2 overdekt recreatieplezier.

 

Contactgegevens
Wij zijn aanwezig Neem contact op met het Contact Center. Wij zijn maandag t/m vrijdag van 9.00 - 21.00 uur en in het weekend van 9.00 - 18.00 uur bereikbaar op ons telefoonnummer.
Ik bel vanuit:
+31 85-0400 700
Bel mij terug:
Stuur een e-mail
Antwoord binnen 1 werkdag Stuur een e-mail